Modifiye

1000 beygirli Nissan GT-R Skyline V-Spec

Nissan GT-R Skyline V-Spec

1000 beygirli Nissan GT-R Skyline V-Spec

5. nesil Nissan GT-R Skyline ilk kez 1999 yılında tanıtıldı ve Japonya’dan çıkan en iyi arabalardan biri olarak Kabul edildi. V-Spec türü daha sıkı süspansiyon kurulumu ve ATTESA E-TS Pro sistemi ile donatılmış olarak geldi.  Avustralyadaki Mercury Motorsport atolyesinin sahipleri Trent and Tessa 2009 yılında bir müşterilerinden R34 Skyline V-Spec modelini aldı.

Tessa “O zamanlarda T04Z ile içinde bir Tomei 2.8 stroker vardı, biz turboyu  GT45R’e yükselttik ve çok geçmeden dört tekerde de 940 beygir değeri elde edildi” demiştir. Daha sonra arabanın gücünü artırmak için Nitto Performans Mühendisliği ile işbirliği yaptılar. Tessa “Nitto Performans Mühendisliği ekibe katıldı. Araca Nitto 2.7 stroker motor koyduk, bunu daha büyük bir GT47R turbo ile tamamladık ve tekerlekler neredeyse 1100 beygir üretti” demiştir.

Bu aracın hikayesini şöyle açıkladı “ Daha sonra GT-R’ı sokağa daha uygun hale getirmeye çalıştık. Bu iş için kapsamlı Ar-ge çalışmaları yürütüldü. Bunun için standart bir RB26DETT ile  çeşitli turbo, şarjı tahliye kapağı, kollektör kombinasyonları denendi. Dördü için de E85 yakıtlı 850 beygir şeklinde netleştirdik.”

Arabadaki motorda halen özel bir modifiye RB30 bloğuna takılan bir Nitto 3.2 stroker kiti bulunmaktadır.

Yorumlar
En Üste
error: İçerik korunmaktadır - kopyalanamaz !!!