Otohaber

Maybach 62S Landaulet

Maybach 62S Landaulet

Daimler’in bir parçası olan lüks otomobil markası Maybach, konsept modeli 62S Landaulet

Maybach’in ilk üretim modellerinden biri olan 62 serisinin günümüzdeki farklı temsilcilerinden biri olan 62S Landaulet konsepti sürücü tarafı kapalı olduğu halde açık kalabilen arka tavanı ile son derece ilginç bir tasarıma sahip. Bazı spekülasyonlara göre bu konsept araçtan 20 adet üretildiği iddia edilse de firmanın şimdilik bu konuda bir sır vermediğini söyleyebiliriz. Ancak gösterilen ilgiye göre bu araçtan sınırlı sayıda üretilebileceği ifade ediliyor. Maybach’in elektro hidrolik tavanı, sürücünün bulunduğu bölümü sabit bırakacak şekilde sadece 16 saniyede açılıyor. Fakat açılan tavan bagajın içine girmiyor ve özel bir deri örtü ile bagajın hem bitiminde bir alanda saklanıyor. Böylece bagaj alanından da çalmıyor. Maybach’in bu tasarımı üstü açık bir limuzin havasını veriyor. Arkada oturan yolcuların konforunu hedefleyen bu otomobilde yeni geliştirilen otomatik klima sayesinde dışarıdaki hava soğuk veya rüzgârlı bile olsa mükemmel bir şekilde ayarlanabiliyor.

Arka tarafta beyaz deri, kumaş ve velur karışımı koltuk kaplamaları ile kontrast oluşturan siyah piyano lake kaplamalar ve altın sarısı detaylarla bezenmiş siyah granit yüzeyler otomobilin lüks yüzüne işaret ediyor. Özel kristal bir ayırıcı bölme ise tek tuşla kapanarak sürücü ve arka koltuklar arasında ayrı bir yaşam alanı oluşturulmasını sağlıyor. Ayrıca arka koltuklarda kullanılan akıllı bir sistemle bardak, kadeh ve bir şampanya şişesi saklanabiliyor. Bu özelliklere DVD ve altılı CD-changer gibi eğlence unsurları da eşlik ediyor. Elektronik havalı süspansiyonları ile son derece konforlu bir sürüş sunan Landaulet antika beyazı gövde rengi ve 20 inç alaşım jantları ile görenleri büyülüyor. AIRMATIC DC süspansiyonlar ‘Adaptive Damping’ sistemi ile hem konforlu hem de kararlı bir sürüş vaad ediyor. Önde çift kaliperli disk frenler tüm Mercedes’lerde olduğu gibi beş farklı bileşenden oluşuyor.

Landaulet konseptinde kullanılan 6.0 litre V12 motor 612 HP motor 738 ft-lb tork üretiyor. Çift turbo şarjlı ve su soğutmalı intercooler ile 62 S en güçlü limuzinlerden biri olmuş diyebiliriz. Maybach 62 S Landaulet öyle bir otomobil ki onu ilk gördüğünüzde ‘bebek gibi’ diyorsunuz ve ona ulaştığınızda da ister istemez onunla sağa sola hava atmak isteyeceksiniz!

Dünyanın en pahalı otomobilleri ise şöyle sıralanıyor:

1- LykanHypersport
2- Bugatti Veyron Super Sport
3- Koenigsegg Trevita
4- Lamborghini Sesto Elemento
5- Ferrari 599XX
6- Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport
7- Pagani Zonda Cinque Roadster
8- Lamborghini Reventon Roadster
9- Maybach Landaulet
10- Koenigsegg CCXR

Yorumlar
En Üste
error: İçerik korunmaktadır - kopyalanamaz !!!