Mercedes-Benz

2016 Mercedes-Benz E Serisinin perdesi kalktı

Mercedes-Benz E Serisi (2016)

2016 Mercedes-Benz E Serisinin perdesi kalktı

Mercedes-Benz bu yıl Amerika’da düzenlenen Detroit Otomobil Fuarında beşinci nesil E Serisinin tanıtımını gercekleştirdi. Eski modele göre dingil mesafesi 65 mm genişleterek ve toplam 43 mm daha büyüterek yeni model  4,92 metreye ulaşıyor. Görünüm olarak yeni E Serisi kardeşleri C ve S Serisin’den pek fark olmasada, bazı küçük detaylar E Serisini olduğunu belirtiyor. Modeline göre beşinci nesil Mercedes-Benz E Serisi ‘Yıldızını’ kaputun üzerinde (Bas ve Exclusive modeller) yada ızgarasında (Avantgarde ve AMG Line modelleri) taşıyor.

Mercedes-Benz E Serisi (2016)

Üst sınıf modelin iç mekanında adeta teknoloji devrimi gerçekleşiyor. Opsiyonel olarak Mercedes-Benz müşterilerine XL dijital kokpit sunuyor. 12,3 inç büyüklüğünde yüksek çözünürlükte olan iki ekranda hız göstergesi, devre sayacı, bilgi ve eğlence sistemi ve diğer sürüş verileri gibi bilgileri gösteriliyor. XL ekranların dizaynını Klasik, Sport ve Progressive adlı üç seçenekleri olan ayarlardan değiştirebilirsiniz.

Orta konsolda bulunan touchpad el yazısı tanıyor, direksiyonda bulunan dokunmatik alanla bilgi ve eğlence sistemini kontrol edebilirsiniz.

Mercedes-Benz E Serisi (2016)

Güvenlik sistemlerinde ise en dikkat çekici ise ‘Drive Pilot’ adlı asistan. Önünüzdeki araça mesafenizi korur ve 210 km/s kadar ön araçı takip edebiliyor. Aktif şerit değiştirme asistanı çok şeritli yollarda direksiyona  hafif müdahale ederek sürücüyü destekleyerek şerit değiştirmesini kolaylaştırır. Bun ek olarak Mercedes-Benz E serisinde bir kavşak fonksiyonlu aktif fren sistemi ve manevra direksiyon asistanı sunuyor. Ayrıca direksiyonun başında olmadan akıllı telefon uygulaması sayesinde otomobili park edebilirsiniz.

Nisan ayında satışa başlanacak olan yeni MercedesBenz E Serisi başlangıçta sadece iki dört silindirli motor seçeneği ile sunulacak. Benzinli E200 184 beygir güç üretirken E220d yeni geliştirilmiş Diesel motoru 195 beygir güç üretiyor. 9G Tronic ileri vites otomatik şanzımanlı yeni geliştirilen Diesel motorların sesiz olduğunu Mercedes-Benz belirtiyor. Gelecekte, Mercedes-Benz altı silindirli 258 beygirli,  dört silindirli 245 beygirli ve bir 150 beygirlik ikinci bir Diesel’de seçeneklerde olacak. En üst motor ise 333 beygir güç 480 Nm tork üreten E400 4Matic olacak ayrıca 279 beygir Plug-In Hibrit E350e hazırlanmaktadır.

Yorumlar
En Üste
error: İçerik korunmaktadır - kopyalanamaz !!!